Undgå højsæsonen og spar penge på dine rejser

Prisen på flybilletter varierer meget ud fra flere parametre, så man bliver altid nødt til at kontrollere priser og udvalg af rejser på en given ferietur før afgangen. Det kan være svært for den enkelte passager at forstå prisudviklingen på en given rejse, som jo afgøres af blandt andet disse faktorer:

  • Udbud
  • Efterspørgsel
  • Brændstofprisen
  • Årstiden
  • Andre faktorer såsom kampagnepriser mv.

Højsæson for rejser

Højsæson er et begreb, der dækker over feriestedets mest populære måneder, idet man ofte kun har højsæson 2-6 måneder om året, og det mest af årets indtægt stammer fra denne periode. På mange feriesteder har man imidlertid åbent året rundt, men der er ofte kun fuld belægning i højsæsonen, hvorimod der er masser af ledige pladser i lavsæsonen, så derfor er priserne ofte noget lavere i lavsæsonen, idet man bruger lave priser på at tiltrække turister i denne stille periode.

Både hoteller og restauranter har jo stadig udgifter til husleje, strøm, personale mm., så det er altid bedre at få lidt kunder frem for at holde lukket. Flyselskaberne har måske færre afgange udenfor højsæsonen, men så indsætter man flyene på andre og mere populære trækninger, så disse fly ikke bare står parkeret vinteren over i fly hangar. På mange skisportssteder holder man imidlertid ofte helt lukket udenfor højsæsonen, da skiløjperne ikke må anvendes udenfor sæsonen på grund af sikkerhedsfare og mangel på sne. Højsæsonerne afhænger meget af skoleferierne, da de fleste børnefamilier vælger at rejse i de normale skoleferier, såfremt de kan finde tid i deres travle kalender.

Højsæsonen er derfor primært i månederne juni, juli og august, men også omkring jul og nytår rejser mange af sted på ferie, så her opstår der en mindre højsæson, og det samme gør sig gældende midt i oktober med efterårsferien, februar med vinterferien og endeligt også i påskeferien rejser mange på ferie.

 

Sådan finder man billige rejser udenfor højsæsonen

De bedste råd til at finde billige rejser er at bestille rejsen i god tid i forvejen og at lægge denne udenfor de normale skoleferier, idet man derved ofte kan finde både billige flybilletter og hoteller til absolut lavpris. Man kan med succes anvende de populære rejsesøgemaskiner såsom Momondo og Travelmarket, der sammenligner mange flyselskabers priser på flyrejser, og da man ofte ikke har behov for at rejse på eksakte datoer, så kan man på disse sider vælge at se priserne for en måned ad gangen, idet man så kan finde mange billige afgange.

Denne lavpriskalender har flere individuelle flyselskaber også på deres hjemmeside, så man bør sammenligne flere tilbud, før man bestiller flyrejsen. Man kan også tilmelde sig nyhedsbreve samt mails med priser på udvalgte rejser, som især har din interesse. En sidste mulighed er at bladre gennem rejsebureauernes afbudsrejser, hvor man ofte skal kunne rejse af sted med kun 1-3 dages varsel, men til gengæld kan man opnå måske mere end 50 % rabat på rejsen i forhold til normalprisen.

Læs flere indlæg