Sådan finder du billige rejser i sidste minut

Normalt finder man det største udvalg og de laveste priser på rejser, hvis man bestiller billetten i god tid i forvejen, da flyselskaberne ofte belønner de første kunder i flyet med promotion tilbud, således de sidste passagerer kommer til at betale en højere billetpris, fordi de venter til senere med at bestille.

Flyselskaberne vil naturligvis gerne have flyet fyldt op i god til før afgang, så man slipper for at skulle avertere visse flysæder til lavpris et par dage før afgang, men alligevel opstår der ofte den situation i sidste minut, at flyselskabet alligevel har enkelte ledige pladser, der måske er opstået på grund af afbud eller svigtende salg. Uanset årsagen til de ledige sæder, så bliver flyselskabet nødt til at tilbyde disse sæder til lavpris, så man kan være sikker på, sæderne bliver udsolgte på få timer. Man kalder dette for afbudsrejser eller last minute rejser.

Hvem har glæde af last minute rejser?

Alle kan teoretisk set have glæde af disse afbudsrejser, der opstår i allersidste minut før afgang, idet flyselskabet gerne vil flyve uden tomme sæder. Online kan man se udvalget af afbudsrejser, der i antal naturligvis er mindre end det samlede udvalg af rejser, så man må derfor acceptere et smalle udvalg af rejsedestinationer samt en kortere forberedelsestid, men til gengæld vil man ofte kunne spare 30-50 % på prisen.

Visse personer har måske en stram kalender, hvor arbejde og familie kræver deres tilstedeværelse, så ofte er det de frie og uafhængige personer, der får mest glæde af last minute rejser, hvor man med kort varsel kan rejse ud på eventyr til ukendte destinationer, men hvis familien er dygtig til at planlægge og organisere, så kan børnefamilier også finde billige afbudsrejser ved at søge hos de forskellige rejsebureauer, indtil man finder rejsedestination og datoer, som passer ind i familien kram.

 

Hvor finder man de bedste tilbud på last minute rejser?

I dag averteres langt hovedparten af rejser på internettet, idet flyselskabet nemt kan opdatere deres hjemmeside med antal pladser og den aktuelle pris på rejsen. Såfremt en flyafgang har svært ved at få solgt alle sæderne før afgangen, så vil flyselskabet ofte et par dage før afgangen avertere med afbudsrejser til nedsat pris. Ingen kan spå om, hvor mange sæder der vil komme på tilbud, da dette afhænger af antal solgte billetter, som kan skifte hurtigt.

Man kan naturligvis tage chancen og vente til dagen før afgang og satse på, der stadig er ledige billetter til lavpris, men mange gange vil man vente forgæves, og alt er udsolgt, så det er mere sikkert at springe til, mens billetterne er tilgængelige, idet de er stærkt begrænsede i antal ved last minute rejser, og derfor sælges disse hurtigt til andre interesserede. Rejsesøgemaskinen Momondo er en af de bedste og mest populære til at sammenligne og finde billige flyrejser, og på hjemmesiden kan man også finde billige afbudsrejser.

 

Læs flere indlæg