Storbyferie: Derfor skal du gøre det

Alle mennesker er forskellige og har forskellige interesser og behov, så derfor vil vi også foretrække forskellige rejsemål, når vi rejser på ferie rundt omkring i verden. Visse mennesker foretrækker en rolig sommerhusferie, hvor man kan passe sig selv og nyde tilværelsen i ro og mag i familiens skød, hvorimod andre foretrækker en campingferie blandt mange andre mennesker, og andre er måske mere til en badeferie nede ved sydens sol med palmer og strand.

Man kan også tage på en rolig og afslappende bondegårdsferie, hvor man kan komme nærmere til skov og dyreliv, men andre foretrækker storbyens støj og larm. Her kommer en liste af årsager til at vælge en storbyferie.

Hvilke fordele er der i storbyerne?

De fleste mennesker lever allerede i storbyer, så derfor er vi allerede lidt afhængige af storbyens mange faciliteter, som vi helst vil leve foruden. Vi vil have nem adgang til transport med bus, tog, taxa og lufthavn, trådløs internet, butikker, restauranter og masser af indkøbsmuligheder i storcentre.

Alt dette finder man ikke altid på landet eller langs de mindre badebyer ved kysterne, men disse steder har til gengæld deres egen charme og faciliteter. Man finder derfor ikke så mange naturoplevelser på en storbyferie, men alligevel har mange storbyer da egen strand og parker med grønne områder, så man kan alligevel sagtens komme i kontakt med naturen, når man rejser på en storbyferie.

Man kan finde rejsemål hos de forskellige rejsebureauer, og danske Spies har masser af rejser til storbyer på deres hjemmeside. De fleste bygningsværker og turistattraktioner ligger som regel også i storbyer, da der generelt her findes alle former for underholdning og seværdigheder, hvilket kommer til gavn for både byens egne indbyggere men også for de tilrejsende turister.

Find nemt billige rejser til storbyer

Ved at følge enkelte råd, så kan man meget nemt komme på en billig storbyferie enten alene eller sammen med hele familien.

 

  • De billigste rejser finder man ofte ved at bestille billetten i god tid i forvejen helst 1-2 måneder før afgang eller ved at tage en afbudsrejse i sidste øjeblik, så det er op til dig, hvad der bedst passer til netop jeres situation. Hvis man leder efter afbudsrejser, så er udvalget ofte væsentligt mindre, så dette bør man også tage med i betragtning, hvis man har udset sig en speciel storby at besøge.

 

  • Hvis man kan acceptere at rejse på skæve dage og eventuelt skæve tidspunkter, så kan man ofte få billetten til en væsentligt lavere pris. Derfor bør man måske gøre ferien lidt længere eller kortere end planlagt, hvis man kan spare flere tusinde kr. ved at vælge billigdagene at rejse på.

 

  • Man bør kun medbringe den mest nødvendige bagage på turen, da bagage koster et stort tillæg på billetprisen. Hvis man kan nøjes med en mindre kuffert som håndbagage, så kan man ofte spare op mod halvdelen af den normale billetpris, og det er også mere praktisk at kun medbringe lidt bagage på rejsen.

 

  • Undersøg i forvejen de steder du vil besøge på turen, da det måske er smartere at bo lidt uden for centrum, da overnatningsmulighederne her ofte er meget billigere end den indre by, selvom man får lidt ekstra transportomkostninger.

 

  • Planlæg så meget som muligt hjemmefra således du kan få mest udbytte af turen. Derved sparer man både tid og transport, hvis man besøger stederne på den mest praktiske og optimale måde.

 

  • Visse attraktioner er så populære og velbesøgte, at der er lange køer ved billetlugerne, så her kan man ofte booke en billet på nettet i forvejen, så man ikke spilder mange timer i kø på ferien. I mange storbyer kan man også bestille et specielt rabatkort eller seværdighedspas, hvor man billigt kan anvende busser og tog samt få entrebillet med i prisen. Dette kan man nemt finde på byens turistkontor, som også har en hjemmeside, der beskriver mulighederne.

 

  • Man bør lave et budget hjemmefra i forvejen, så man ikke bliver overrasket over storbyens prisniveau, som ofte kan være temmelig dyrt. Derfor kan man bedre i forvejen finde netop de seværdigheder og restauranter, som passer bedst til din interesse og økonomi.

 

Læs flere indlæg